Wat rust en ruimte kan doen

Hard werken, de laatste punten er ook nog even doorduwen tijdens de vergadering en misschien in de avond nog de laptop open? Als bedrijf heb je een missie en doelen, dus daar ga je volle kracht achteraan. Heel logisch natuurlijk en in principe niks mis mee. Als er maar genoeg ontspanning is, want zonder die ontspanning kan de motor van je bedrijf niet lang blijven draaien. Wist je dat je IQ zelfs tijdelijk kan dalen als je met onvoldoende rust toch aan het werk gaat?

 

Het nut van ontspanning
Als je druk aan het werk bent dan kan ontspanning soms voelen als tijdverspilling. Want in die uren dat je rust, had je ook een halve to do list kunnen afwerken toch? Helaas is niets minder waar, want niet rusten zorgt er uiteindelijk voor dat je hersenen minder gaan functioneren. Je hebt minder focus, er is minder ruimte in je hoofd voor creativiteit en je bent gevoeliger voor negatieve emoties. Zoals je wel kunt bedenken komt dat de werkprocessen echt niet ten goede. 

 

Ontspannen is dus net zo essentieel als hard werken om je bedrijfsdoelen te behalen. Rust geeft namelijk letterlijk ruimte in je hersenen, omdat ze even niet met tien dingen tegelijk bezig hoeft te zijn. Zo is er veel meer helderheid om problemen op te lossen of met creatieve ideeën te komen.

 

Ervaar de rust op de geWoonboot
Wij vinden het op de geWoonboot belangrijk dat er een balans is tussen hard werken en ontspannen. Want als je batterij is opgeladen, dan kun je ook alles geven in het bedrijf. Wij doen er alles aan om jou en je team in rust en ontspanning de doelen te laten behalen van die dag. Hoe we dat precies doen, dat laten we je natuurlijk het liefst zelf ervaren. Toch hier een klein voorproefje van hoe die rust en ruimte kan voelen op de geWoonboot.

 

Wat groen kan doen
Wij houden van groen ‘doen’ maar ook van genoeg groen om ons heen. Op de boot kun je niet alleen genieten van een uitzicht op water en groen maar het groen is ook volop aanwezig binnen. Dat staat niet alleen gezellig, het is ook bewezen effectief voor rust in je hoofd en betere concentratie. Kijken naar de kleur groen zorgt ervoor dat je hersenen het gevoel van in de natuur zijn ervaren/ Hierdoor worden je hersenen rustiger en kun je meer concentratie ervaren. Daarnaast zijn planten luchtzuiverend. Voldoende frisse lucht en zuurstof inademen zorgt ervoor dat je langer scherp blijft.

 
Uitzicht en ruimte
Teveel externe prikkels zorgen voor een mindere concentratie omdat je hersenen een deel van de capaciteit opvullen met het verwerken van deze prikkels. Dit kunnen teveel spullen op je bureau of vergadertafel zijn maar ook collega’s die je langs lopen of activiteiten die buiten gebeuren die je hoort of ziet. Het tegenovergestelde is daarmee ook waar: hoe rustiger de omgeving hoe meer hersencapaciteit er over is voor focus, creativiteit en concentratie.

Bij de geWoonboot kun je heerlijk van je afkijken over het water, over het Ij. Dit geeft een gevoel van rust en ruimte. Er zijn ook net genoeg prikkels om niet verveeld te raken: een bootje dat voorbij vaart, mensen die lopen in de verte en het geluid van de omgeving. Een inspirerende omgeving dus die je precies die focus en rust geeft die je wil op een dag met je team.

 

Een effectieve dag
Je hebt een reden om een dag samen met je team te gaan zitten, je hebt bepaalde problemen die opgelost moeten worden of zaken waar je samen aan wil werken. Deze doelen kun je in alle rust en focus behalen op de geWoonboot. Een dag lang vol gas samen met je team en ook de mogelijkheid om voldoende gas terug te nemen. Tijdens een goed kopje koffie, een voedzame lunch, in de zon met de voeten in het water of door een wandeling over de NDSM werf.

Laat de omgeving, het uitzicht, het groen en het voedzame eten je inspireren en energie geven. Zo kan jij met een volgeladen batterij samen met je team aan de slag. Niet alleen op de geWoonboot maar ook daarna kun je met je team dit positieve gevoel vasthouden.

Samen met je team ervaren wat een dag bij de geWoonboot kan brengen? Vraag hier een offerte aan of neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *