De kracht van water

 

Water is veel meer dan alleen datgene waar de geWoonboot op drijft. En al dat water dat is nu net een van die dingen die de geWoonboot zo speciaal maakt. Zo is water vele malen meer beïnvloedbaar dan de meeste mensen weten. In dit artikelen lichten we enkele kenmerken van water uit die volgens ons water zo bijzonder maken. We hopen dat je dit snel de kracht van water mag komen ervaren op de geWoonboot.

Het geheugen van water
De Japanse onderzoeker Emoto heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de kracht van water en hoe deze te beïnvloeden is. Hij ontdekte dat water beïnvloed kan worden door energie van buitenaf en dat water dit opslaat. Dit kunnen bepaalde emoties, maar ook woorden of muziek zijn. Door het water te bevriezen kon hij via de ijskristallen zien wat voor informatie het water had opgeslagen. Water dat was blootgesteld aan positieve prikkels vormde prachtige kristallen. Water dat aan negatieve prikkels was blootgesteld lieten het tegenovergestelde effect zien.

Te bedenken dat een mens voor meer dan 60% uit water bestaat, laat wel zien hoeveel effect woorden en gedachten dus op je kunnen hebben. Want als prikkels invloed hebben op water buiten ons, dan hebben prikkels dat effect ook op water in de mens. Door dit te beseffen kun je bewuster aan de slag met de manier waarop je met jezelf, maar ook met je team communiceert. Welke woorden en energie gebruik je als je spreekt? En heeft dit positieve of negatieve effecten op jou of je team?

Water als metafoor
Alles wat we als mens doen of waar we tegenaan lopen is terug te vinden in de natuur. De natuur is dan ook vaak een mooie metafoor om helderheid of duidelijkheid te brengen. Water is daar een voorbeeld van, want water weerspiegelt veel van de omstandigheden die wij in het dagelijks leven tegenkomen.

Je zit op de boot en voelt de boot langzaam heen en weer gaan. Misschien maakt het je onrustig of zelfs een beetje misselijk. Leidt het je af van waar je mee bezig was of kun je het letterlijk naast je neerleggen? Het water onder de boot is hetzelfde als invloeden van buitenaf op je dagelijkse leven of je werk. Kun je de omstandigheden accepteren en ermee omgaan of vecht je ertegen? Op hoe het water beweegt heb je geen invloed, je hebt alleen invloed op hoe je ermee omgaat. Kunnen jullie als team omgaan met een instabiele buitenwereld, staan jullie sterk, wat er ook van buiten op je af komt?

Water brengt rust
Het is niet gek dat we voor ontspanning vaak op zoek gaan naar water. Het zien en horen van bewegend en kabbelend water zorgt namelijk letterlijk voor effecten in je hersenen. De frequentie van bewegend water maakt je hersengolven lager, als een soort meditatie, waardoor je dieper kunt ontspannen.

Daarnaast geeft het horen van water een soort signaal aan je hersenen dat er rust is. Je bent in een natuurlijke omgeving, dus je hersenen hoeven niet op volle scherpte te staan voor wat er kan gaan gebeuren. Deze rust zorgt dat er ruimte overblijft voor andere zaken zoals het vinden van oplossingen of creativiteit. Dus soms is kijken naar het water en luisteren naar het gekabbel, alles wat je nodig hebt om die rust, oplossingsgerichtheid en creativiteit aan te zetten. 

Vergaderen op het water
Water is zoals je leest voor ons veel meer dan alleen de plek waar de geWoonboot drijft. Water brengt rust, ontspanning, creativiteit en herkenning. We zouden je het graag zelf laten ervaren op de geWoonboot. We zetten het water alvast klaar voor je op tafel, zien we je snel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *