Onze overgebleven broodjes gaan naar de bootnomaden op de NDSM

Kun jij overheerlijk vers eten verspillen? Wij niet.. ok als het niet meer goed is, dan moeten we het wel doen. Maar als het gaat om vers, overheerlijk voedsel dat overblijft van een pas bereide, maar ongebruikte maaltijden of een verse catering van slechts een uur geleden? 

Creatieve Oplossingen voor Voedselverspilling

Duurzaam ondernemen is voor ons een tweede natuur. Wanneer er eten over is, gaat de creatieve modus bij ons aan en zetten we foto’s in diverse appgroepen zoals bijvoorbeeld de bewonersappgroep van de meest duurzame drijvende wijk van Europa, Schoonschip Amsterdam, of in de Facebookgroep van de NDSM-loods op het terrein.

Lokaal oplossen werkt nog beter

Nu is er ook een mooie app van TooGoodToGo, dat hebben we ook geprobeerd, maar omdat we onregelmatig eten over hebben en in een uithoek op de NDSM zitten, merken we dat het aanbod via deze app voor ons minder goed werkt in het verminderen van voedselverspilling, daarom lossen we het lokaal op en gaat het overgebleven eten naar onze buren, de boot-nomaden op de NDSM-werf.

Samenwerking met Duurzame Cateraar

Bij onze vergaderlocatie verwelkomen we diverse managementteams (MT’s) die samenkomen voor heidagen en brainstormsessies, maar ook genieten van heerlijke lunches tussen de bedrijven door. Sommige groepen hebben stevige eters, anderen wat minder. In de loop der jaren hebben we een goed beeld gekregen van wat de gemiddelde persoon bij de lunch consumeert. Daarom hebben we een op maat gemaakte inkoopregeling met onze duurzame cateraar, die al jarenlang naar ieders tevredenheid verloopt. Mocht er toch onverhoopt iets overblijven, dan vragen we actief aan het einde van de dag of iemand het wil meenemen.

Doggy bags zijn de gasten nog niet zo gewend 

We leggen zakjes en bakjes klaar voor de mensen en die maken daar ook graag gebruik van voor de thuisblijvers om voedselverspilling te voorkomen. Vaak is er wel iemand met kinderen thuis of met een lange rit voor de boeg. Als dat niet het geval is, delen we het graag uit aan onze ‘bootnomadenburen’. We merken dat mensen het nog niet zo gewend zijn om ongebruikt voedsel mee te nemen, maar dat ze er uiteindelijk toch blij van worden, en dat maakt ons ook weer blij. Het is echt een win-winsituatie!

 

PS: Iees hier de nieuwste zomerspecial van Greatersvenues (High Profile Locaties) over Duurzaamheid, met hierin onze geWoonboot.

 

#gewoonboot #duurzamelocatie #foodwaste #recycling

 

tegen voedseverspilling, duurzaam eten en drinken