We kennen Peter Smith van zijn Stichting Klean  Hij maakte hier in 2012 op de NDSM-werf het grootste kunstwerk ter wereld dat van zwerfafval gemaakt is: “De Wereld van Zwerfvuil”. Dit enorme beeld, een globe van 5 meter in diameter, heeft ervoor gezorgd dat men in Nederland anders over zwerfafval is gaan denken. Op dit moment is Peter met een nog veel groter project bezig, letterlijk!

Hier in Amsterdam Noord werkt hij samen met vrijwilligers aan de realisatie van Plastic Madonna. Een enorm groot beeld, 12 meter lang en ge-3D-print van gerecycled plastic zwerfafval.

Een bijzonder project dat als het klaar is te bezichtigen is op het strand van Scheveningen om daarna elke maand een andere provincie-hoofdstad in Nederland aan te doen en dan vraag je je misschien wel af, waarom doet Peter dit?

““Ik ben er van overtuigd dat de grootste kracht op Aarde is: mensen die dagelijks iets doen waarvan ze denken dat het te klein is om een verschil te maken. Nu is dat een destructieve kracht. Ik wil die kracht omdenken naar een constructieve kracht. Met Plastic Madonna willen de aandacht van mensen die nu nog geloven dat je alleen met grote daden het verschil kunt maken. Aan die mensen willen we duidelijk maken dat jouw actie, hoe klein ook, nooit te klein om HET verschil te maken”. Stichting Klean noemt dit ‘the Power of One’.

The Power of One:
Als iedere ouder die hun kind een betere wereld wenst elke dag één stukje zwerfafval opruimt dan ruimen we meer dan 8 miljard kilo plastic per jaar op. Meer dus dan er nu per jaar bijkomt in onze oceanen. Jij kunt dus wél het verschil maken.  Peter zijn website thepowerofone.nl laat zien hoe krachtig het is om dagelijks iets goeds te doen waarvan je denkt dat het geen verschil maakt.

fb icon artikel peter smith gewoonboot  Volg Peter en zijn team op facebook

De plastic Madonna is initiatief van Stichting Klean in samenwerking met veel verschillende partijen, onder andere Van Plestik. Bij Van Plestik gebruiken ze alleen plastic afval als grondstof voor hun 3D printers. Wij hopen dat de Plastic Madonna na Den Haag terug komt naar Amsterdam en is te bezichtigen is op de NDSM-werf.

Reacties zijn gesloten.