Sinds de bioscopen gesloten zijn kijken we meer online en on-demand. We hebben toegang tot zoveel duurzame inspiratie. Graag deel ik een aantal films die veel indruk op mij hebben gemaakt. Deze films verruimen je blik op het mooie en ingenieuze systeem van natuur, mens en dier en hoe alles met elkaar in verbinding staat. We weten dit, maar snappen we het ook?
Wanneer je deze films hebt gezien kan je bewustere keuzes maken bij bijvoorbeeld het inkopen van voedsel voor je bedrijf of gezin.

Wanneer je bewuster bent van jezelf maak je andere keuzes

Deze films geven een inkijk in de wereld van nu en beslaan ook een aantal SDG’s zoals, biodiversiteit, duurzame landbouw, verbeterde voeding, bestrijding klimaatverandering, duurzaam gebruik ecosystemen, beheer bossen, bestrijd van woestijnvorming en schoon water. De films dragen bij aan een breder begrip over ecosystemen.

Door: Joan Kramer

Kiss the Ground

In deze film nemen wetenschappers en betrokken beroemdheden je mee om te laten zien hoe de grond van de aarde de sleutel kan zijn in de strijd tegen klimaatverandering en voor het behouden van de planeet. Magnifiek wat er allemaal leeft onder de grond en hoe dit van waarde is op het hele ecosysteem.

Kijken: 1 dollar via  Kiss the Ground website of Gratis via Netflix 

 

 A Life on Our planet – David Attenborough

Naast een verslag van een leven als natuurfilmer is deze Netflix-documentaire Attenboroughs getuigenis en missieverklaring ineen. De film bevat adembenemende beelden en geeft echt inzicht in hoe gevoelig het systeem op aarde is en dat ( en hoe) we moeten samenwerken met de natuu. Hoopgevend en zeer inspirerend. Kijken! 😀

 

Fantastic funghi

Mindblowing om te zien hoe mycelia (een netwerk van schimmeldraden van een paddestoel) de functie heeft als natuurlijk  en intelligent “internet” onder de grond en het helpt om de nodige voedingsstoffen te transportere. De film gaat ook in op diverse geneeskrachtige eigenschappen en welke indrukwekkende eigenschappen het nog meer heeft. Je gaat anders naar paddestoelen kijken als je in het bos loopt.

Huren is het geld waard ( naar mijn mening;)

Kijken: via Fantastic Funghi Website of Vimeo (€4,44)

Before the Flood – Leonardo di Caprio

In deze National Geografic film neem Leonardo je mee over de hele wereld. De film geeft niet alleen de urgentie weer, maar geeft zeker ook oplossingen!

Gratis kijken via Cinetree of via Youtube

Bonus tip

Wil je zelf aan de slag en meer weten, dan kan dit onderstaande boek van Babette Porcelijn je helpen! Je kan precies berekenen hoeveel aardes jij nodig hebt met je leeftstijl en wat je kan doen om je impact te reduceren.
Wil je je eigen verborgen impact berekenen? Doe dan de test op Mijn verborgen impact of doe mee met de goede voornemens van Babette via Think big Act now

 

Succes!!!

PS Laat je weten via Facebook/ Linkedin/ Instagram wat je ervan vond als je een film hebt gekeken of als je de test van Babette hebt gedaan?