De bouw van #geWoonboot2: een duurzaam avontuur

Sinds de zomer zijn we druk bezig met de bouw van #geWoonboot2, een innovatie project dat duurzaamheid omarmt als kernwaarde. Fotografe Isabelle Nabuurs heeft ons bijgestaan door het vastleggen van beelden gedurende het hele bouwproces.

Duurzame materialen en zorgvuldige keuzes

Op de foto’s wordt duidelijk dat we ons toelegden op de minutieuze skeletbouw van #GeWoonboot2, een proces dat gekenmerkt wordt door aandacht voor detail en zorgvuldige materiaalkeuzes.

Een nieuw leven voor gerecyclede materialen

Opvallend is dat we voor de balken gebruikmaken van gerecyclede materialen, afkomstig van een sloopbedrijf. Deze balken, die ooit een oud podium sierden, krijgen nu een nieuw leven in ons duurzame project. Voor wie meer wil weten: de ringbalken zijn vervaardigd uit Akoiahout, terwijl de vloerbalken afkomstig zijn uit een jaren dertig huis in Monnikendam. De dakleggers, zorgvuldig geselecteerd voor hun kwaliteit en duurzaamheid, komen uit een sloopproject uit Weert.

Duurzaamheid in elk detail

Onze inzet voor duurzaamheid beperkt zich niet alleen tot de materialen die we gebruiken, maar strekt zich uit tot elk aspect van geWoonboot2. We integreren innovatieve technologieën voor energiebesparing en minimaliseren onze ecologische voetafdruk waar mogelijk. Van waterbesparende systemen tot energie-efficiënte verlichting, elk detail is doordacht om bij te dragen aan een meer duurzame levensstijl op het water. Door deze benadering van duurzaamheid hopen we niet alleen een inspiratiebron te zijn voor anderen, maar ook een positieve impact te hebben op het milieu waarin we leven.”

Blijf op de hoogte van dit innovatieve project

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van geWoonboot2? Houd dan zeker onze speciale nieuwspagina in de gaten voor alle updates, achtergrondverhalen en foto’s van het bouwproces. Ontdek hoe we stap voor stap werken aan een duurzame toekomst op het water, gedreven door passie voor innovatie en respect voor het milieu. Volg ons avontuur en laat je inspireren door de kracht van duurzaamheid en creativiteit op de geWoonboot2.”

Wil je de bouw van geWoonboot 2 blijven volgen, houd dan onze speciale nieuwspagina in de gaten.

Credits foto’s: Isabel Nabuurs