Verslag Groenste Dag van Noord

Op de geWoonboot sluiten we ons regelmatig aan bij events, die in het teken staan van duurzaamheid. Zo ook bij de Groenste Dag van Noord op zondag 6 oktober. Een event waarbij groene initiatieven ondernemers én kunstenaars door heel Noord tussen 10-19 uur hun deuren open zetten. Op de dag werden workshops en wandelingen georganiseerd.

Tijdens het programma op de geWoonboot kon je om 12.00 uur leren welke oplossingen er zijn voor het klimaatprobleem tijdens een inspiratiesessie van Sven Jense en aansluitend (13.00 uur) kon je gratis leren om planten te stekken van niemand minder dan plantenguru Judith Baehner.

Sven Jense – Climate Cleanup

Volgens Sven Jense hebben we veel te lang naar het klimaatprobleem gekeken en veel te weinig naar de oplossingen. Toen hij het Amerikaanse boek Drawdown las, met daarin 100 oplossingen om het tij te keren, kreeg hij weer hoop. Hij besloot het boek naar Nederland te halen. Tijdens de Groenste Dag gaf Jense een presentatie en meer uitleg over het boek in geWoonboot. “Drawdown gaat over 100 manieren om Co2 uitstoot tegen te gaan. We hebben al deze oplossingen nodig om in 2050 een daling in de uitstoot te bewerkstellingen. En dat is aan ons. Dus kies de actie die bij je past.”

Judit Baehner – Groenlab

Na de lezing van Sven Jense konden bezoekers van het programma van geWoonboot tijdens de Groenste dag van Noord aan de slag met het stekken van planten. Oprichtster van Groenlab, Judith Baehner, is een echte plantenguru die al een drietal boeken op haar naam heeft staan. Ze leerde de deelnemers alles over stekpoeder, het juist afsnijden van de stekjes, het laten indrogen van vetplanten en nog veel meer.

Wil je de ruimte van geWoonboot een keer huren voor jouw event? Dan kan! Kijk hier voor ons aanbod.