Niet voor weekdieren…

Ben jij een foodie, dappere dodo, bewuste eter of gewoon nieuwsgierig? Kom kijken, proeven, luisteren en vragen beantwoorden tijdens deze zintuigen prikkelende insectenquiz. De quiz wordt geleid door Willem & Cammeraat. Een duo dat allerlei innovatieve foodconcepten bekokstoofd, met onder andere insecten als alternatieve proteïnen.

Insectenquiz geWoonboot 24hnoordIs het eten van insecten nodig? Is een knapperige sprinkhaan voedzamer dan een malse biefstuk? Wat is entomofagie? Met deze vermakelijke quiz test je in ongedwongen setting je kennis van het voedsel van de toekomst en proef je verrassend culinaire, exclusieve insecten-amuse. zo vang je 2 vliegen in 1 klap dus.

 

Wist je dat insecten zijn voedingskrachtpatsers zijn? Ze bevatten een indrukwekkende voedingswaarde, zijn rijk aan eiwitten, gezonde vetten, vitamines en mineralen zoals ijzer en calcium. Daarnaast hebben insecten doorgaans een uniek smaakprofiel, variërend van nootachtig tot hartig en zelfs een vleugje zoetigheid. Een voorbeeld van het verwerken van insecten als alternatief voor proteïne is bijvoorbeeld het gebruik van meelwormen in plaats van kip in een smakelijke en voedzame salade. Zo ontdek je een nieuwe dimensie van duurzaam en smaakvol eten!

Tijdens de insectenquiz op geWoonboot worden deelnemers op een ludieke wijze begeleid door Willem & Cammeraat, gepassioneerde foodconcept-ontwikkelaars met oog voor duurzaamheid. Ontdek op inspirerende wijze de wereld van insecten en duurzame voeding. Niet alleen geniet je van culinaire ervaringen, maar je krijgt ook waardevolle inzichten over de voedselrevolutie en duurzaam koken. Een unieke kans om te leren en te proeven op deze bijzondere locatie!

Meld je nu aan en stuur een mail naar[email protected] o.v.v. “Insectenquiz” en het tijdstip dat je wil komen, om 15, 16 of 17 uur. Voor de winnaar is er uiteraard een mooie prijs. Deelname kost €5,- per persoon.

sprinkhaan

Wanneer? Zaterdag 24 oktober
Waar? geWoonboot, NDSM-plein 104
Hoe laat? Er zijn drie rondes, maak een keuze uit: 15:00, 16:00 en 17:00 uur

In samenwerking met Willem & Cammeraat

Auteur: Lilian Seine