Normal is Over

Een unieke film met talloze oplossingen voor het redden van onze planeet. Een aangrijpende en scherpzinnige documentaire, waarbij TV-Journaliste Renée Scheltema de ‘big picture’ onderzoekt: Hoe komt het dat we de planeet steeds meer vernietigen?

 

Is ongebreidelde economische groei een van de oorzaken? Zijn er dieper liggende problemen die besloten liggen in ons systeem? Na een grondige analyse, suggereert de film diverse oplossingen.

Gedurende 40 jaar ‘groen’ denken en na 4,5 jaar werken aan deze film, komt Renée tot de conclusie dat het uitsterven van plant -en diersoorten, klimaatsverandering, het vluchtelingen probleem, de financiële crises, steeds meer onbestuurbare naties en ongezonde voedsel productie, eerder symptomen zijn dan losse onafhankelijke problemen.

Gedurende haar tocht door de wereld ontmoet Renée veel inspirerende denkers en doeners. De film onderzoekt ook hoe ons financieel economische systeem deze ogenschijnlijk losse fenomenen met elkaar verbindt, en biedt alternatieven die niets te maken hebben met kapitalisme of communisme. Humor, mooie beelden, inspirerende mensen en de voldoening te zien hoe steeds meer puzzelstukjes in elkaar grijpen zorgen ervoor dat Normal is Over niet al te zwaar aanvoelt.

”We moeten zo snel mogelijk naar een system dat geënt is op het verbeteren van onze planeet”, Aldus Renée.

“…Smart, different and compelling”… (Andy Ridley, Co-Founder Earth Hour).

“… A catalyst for changing the world…this film is an excellent platform for critical thinking, offering a helicopter view of the state of our planet and solutions“. (Prof. Michael Braungart, C-2-C),

Na een kort wereldtournee is Renée aanwezig tijdens de vertoning aan boord van de geWoonboot en organiseren we na afloop een Q&A. Hier bieden we de mogelijkheid om diverse aangedragen oplossingen LIVE te bespreken en mogen we vragen te stellen over haar fascinerende reis over de wereld.

Wanneer    : Woensdag 22 november
Tijd              : 19:30 uur
€                  : Gratis, maar een donatie voor de filmmaker is zeer gewenst
Locatie        : Aan boord van de geWoonboot, let op, er zijn beperkte plaatsen

Nog even dit, de screening is gratis. Voel je vrij om een genereuze donatie te geven aan Renéé Scheltema die deze film geheel onafhankelijk heeft geproduceerd.

 

 

 

 

 

Share This