Checklist succesvolle bijeenkomst

Checklist locatie succesvolle bijeenkomst

Met je team een dag buiten kantoor vergaderen of een sessie “op de hei” houden werkt verfrissend. Als je zoekt via google krijg je een enorme lijst met verschillende locaties in en buiten de stad te zien. Een locatie kan ook bijdragen aan een succesvolle bijeenkomst. Waar let je op bij het boeken van deze locaties? Hoe zorg je dat je niet verstrikt raakt tussen alle keuzes? Deze checklist voor een succesvolle bijeenkomst helpt je hierbij.

1. BOEKINGSPROCES

Duidelijke informatie over de locatie, een goede telefonische en online bereikbaarheid maken het boeken van een bijeenkomst gemakkelijk. Daarbij is een vriendelijke, professionele en vlotte afhandeling erg prettig.

3. DUURZAAM

Het is een pre als de locatie aansluit bij je MVO doelstelling als verlengstuk of versterking van je eigen organisatie. Je kan letten op gebruik van energiezuinige apparatuur en verlichting, het stimuleren van OV, het aanbod van vegetarische en biologische catering, opwekken van eigen energie en of gebruik van duurzame verwarming.

2. BEREIKBAARHEID EN PARKEREN

Een goede bereikbaarheid van de locatie met zowel het OV als de auto is belangrijk. Grote pluspunten zijn daarnaast voldoende, betaalbare parkeergelegenheid en een elektrisch oplaadpunt.

4. OMGEVING

Sowieso is het fijn om de hectiek van de stad even achter je te laten. Een creatieve, inspirerende omgeving met groen om je heen en een weids uitzicht kan de dagelijkse kantoorsfeer bovendien even doorbreken. Hierdoor begin je met een frisse blik aan je meeting en kun je beter out of the box denken.

5. GASTVRIJ

Een gastvrouw die je persoonlijk welkom heet bij aankomst, dat geeft een fijn gevoel. Je kunt dan vertrouwen op een goed verzorgd en prettig verblijf met persoonlijke aandacht.

7. INTERIEUR

Een interieur waarin je je thuis voelt met natuurlijke materialen, dat praat een stuk gemakkelijker. Een ongedwongen sfeer ontstaat wanneer een zakelijke ruimte ook een warm huiselijk tintje heeft.

9. ACTIVITEITEN

Het plaatje is compleet als er ook iets te zien en te doen is in de buurt. De mogelijkheid om een ontspannen pauzerondje te lopen, creatieve inspiratie op te doen voor een brainstorm of een leuke teambuilding activiteit te plannen.

6. LICHT

Een lichte ruimte met veel ramen is een fijne werkomgeving. Voldoende daglicht geeft je energie en houdt je fris gedurende de dag.

8. ETEN

Een verse, gezonde lunch is een aangename onderbreking van een intensieve dag. Met nog een fruitig tussendoortje, vers (suikervrij) gebak of energierepen blijf je scherp tot het eind van de dag. Een locatie die biologische, gezonde catering aanbiedt is natuurlijk een pre. Met “brainfood-style” catering vermijd je de dip na de lunch.