Film vertoning ” Van Wie is het IJ, Van Wie is de Stad ”

film vertoning van wie is het ij van wie is de stad gewoonboot vergaderlocatie Als opmaat van tof programma ” We make the city” organiseert de geWoonboot i.s.m. Filmmaker Remy vlek Dinsdag 19 juni, 19.30 uur de Film vertoning ” Van Wie is het IJ, Van Wie is de stad ” op de geWoonboot NDSM-werf.

Voor wie wordt er gebouwd en voor wie moet er gebouwd worden? Is het IJ van iedereen of wordt Amsterdam het Manhattan aan het IJ? 

In de documentaire ‘ Van Wie is het IJ, Van Wie is de stad ‘, stelt Filmmaker Remy Vlek de vraag of er nog wel gebouwd wordt voor de oorspronkelijke bewoners van het stadsdeel. ‘Of alleen voor mensen met een grote portemonnee?’

 

https://www.youtube.com/watch?v=8WBicBV0YH

Een film over de strijd om de ruimte aan het IJ en in de stad. Oud-wethouder Maarten van Poelgeest, wijlen burgemeester Eberhard van der Laan, kunstenaars Aafke Steenhuis, Sigrid van Essel en Bart Stuart laten zich uit over de recente ontwikkelingen aan het IJ. De drukte, de publieke ruimte de ontwikkeling van het Vastgoed. Ook toont de documentaire de verhalen over de schoonheid van de rivier die Noord en Zuid eindelijk verbindt.

In november 2017 ging de film van Remy Vlek in première en trekt steeds volle zalen. Het sluit prachtig aan dat het gebied wat centraal staat in de film “Stadsdeel Noord” direct te zien is vanuit de geWoonboot midden op het NDSM terrein.

Film “Van Wie is het IJ, Van Wie is de stad” door Filmwerk Remy Vlek
Presentatie door Remy Vlek en na afloop is er een Q & A aan boord met documentairemaker Remy Vlek en kunstenaar Bart Stuart.

Je kan deze film en bijeenkomst bijwonen door je aan te melden via [email protected]

DETAILS
Kosten voor de screening zijn € 5,- p.p. en is incl. een drankje van het huis (van de boot)
Datum:          dinsdag 19 juni
Inloop:           vanaf 19:00u
Start film:      19.30u.
Duur film:      80 minuten
Q&A:              20.40 – 21.00u.

Diner tip: Onze buren van café-restaurant Noorderlicht zorgen dat je op tijd bent, reserveren kan via hun of via de geWoonboot. De avond perfect afsluiten kan op het terras van Noorderlicht met een drankje en uitzicht op het IJ en de stad.

      parool over Van Wie is het IJ Van Wie is de stad film vertoning geWoonboot vergaderlocatieAt5 over Van Wie is het IJ Van Wie is de stad gewoonboot vergaderlocatie