Update over Schoonschip

De duurzaamste drijvende woonwijk van Europa ligt in Amsterdam en is bijna af… Voor wie het nog niet weet: in Amsterdam-Noord komt Schoonschip te liggen, de ‘duurzaamste drijvende woonwijk van Europa’. En als ‘inspirator’ kunnen we niet wachten tot het zover is!

Op de geWoonboot is dit idee namelijk geboren. Initiatiefnemer van Schoonschip Marjan de Blok maakte een filmpje over duurzaam wonen en raakte na een interview met Pauline Westendorp op de geWoonboot geïnspireerd. Na dik tien jaar staat de droom van Marjan en alle medestanders nu op uitkomen.

Er liggen al heel wat woonboten. De eerste zeven woningen zijn sinds 15 december 2018 te vinden. Op 2 maart 2019 arriveerden weer vijf boten. Op 11 mei 2019 was de derde intocht waarbij veertien drijvende woningen hun plekje vonden. De laatste zes boten zullen op 18 januari 2020 door de brug gaan en hun plek vinden. In totaal komen er ruim dertig woonboten in de drijvende woonwijk Schoonschip te liggen.

Op Trouw.nl meer over Schoonschip en hoe het allemaal begon. Lees het hele artikel hier. Ook Het Financieel Dagblad schreef over “de drijfwijk” Schoonschip.

Brandpunt maakte daarnaast een video over de duurzame drijvende woonwijk. Zie:

 

Op woensdag 10 juli was er in Pakhuis de Zwijger een event over Schoonschip. The making of Schoonschip: over de totstandkoming van een bijzonder stuk stad in Amsterdam-Noord. De avond is gefilmd en kun je hieronder terugkijken. 

Reacties zijn gesloten.