Lekkere koffie tijdens een vergadering of training een must? Wat dacht je van een goed glas thee? Op de geWoonboot drinken we nu losse, biologische thee van HotSoup. Niet alleen omdat die heerlijk en puur is, ook om ons afval tot een minimum te beperken. Lees hier over de herkomst van deze thee en de soorten die wij aan boord hebben.

HotSoup
HotSoup is een kleine theeleverancier, gevestigd in de provincie Groningen. De theesoorten die HotSoup inkoopt, worden met de hand geplukt en zijn afkomstig van producenten uit Azië, Afrika en Europa. Door producenten persoonlijk te bezoeken krijgt Hotsoup inzicht in het productieproces. Zo wordt de biologische thee uit China geteeld in theetuinen ver weg van grote steden. Daar is de lucht nog vrij van vervuiling en worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Bovendien werken de theeplukkers onder veilige en gezonde omstandigheden, voor een eerlijke prijs.

Urbeen
Ook om minder afval te produceren, kiezen we er op de geWoonboot bewust voor om deze losse thee in zeefjes te serveren. Zo gooien we niet langer per kopje thee een verpakking weg. Bovendien gooien wij de getrokken theeblaadjes naderhand deels in onze  ““Urbeen” wormenbak, waar het tot compost wordt verwerkt.

Theesoorten
Bij een volgend bezoek aan de geWoonboot kun je van een heerlijk glas Hotsoup thee genieten. Een verantwoorde thee, die past bij de zelfvoorzienende, duurzame geWoonboot. Wij hebben de volgende soorten: earl grey, groen, kamillebloesem en citroenverveine. Daarnaast is er oolong thee van April Tea. Krijg je al dorst?

*Tip: citroenverveine is goed voor de spijsvertering en ontspannend, drink hem daarom lekker na de lunch..

*Tip: Je kunt gerust een tweede keer heet water opschenken, dan is de thee nog steeds lekker van smaak!

*Wist je dat theeblaadjes waarvan al een keer thee is getrokken, in het Chinees “HotSoup” worden genoemd?

 


Ontwerp thee-instructie in theedoos: Olivier Rijcken
Ontwerp theeblik labels: Daan van Tulder, Ultra Studio

[/et_pb_text][et_pb_team_member name=”Lilian Seine” animation=”off” background_layout=”light” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]