Nieuw Amsterdams Klimaat

Met de lancering van het Amsterdams Klimaatakkoord eind juni, is ook het initiatief Nieuw Amsterdams Klimaat live gegaan. Nieuw Amsterdams Klimaat is een platform voor en door Amsterdammers die willen leven in een schone en gezonde stad. Amsterdam klimaatneutraal wordt het nieuwe normaal, en wij doen mee!

Nieuw Amsterdams Klimaat geWoonbootOp Nieuw Amsterdams Klimaat, een initiatief van de gemeente Amsterdam, kunnen bewoners, bedrijven en instellingen duurzame initiatieven delen. Er staan inmiddels al meer dan 180 initiatieven op het platform, waaronder ook de geWoonboot. We vertellen onder andere over onze zelfvoorzienende, drijvende woonboot, hoe we onze eigen energie- en watervoorziening regelen en dat we maximaal gebruik maken van natuurlijke bronnen: de zon, buiten- en regenwater.

Andere initiatieven zijn bijvoorbeeld huiseigenaren die van aardgas overstappen op groene energie, opgewekt uit wind of water. Een woningcorporatie die een bedrijventerrein verbouwt tot woonwerkgebied, met een warmtepomp, groene daken, deelauto’s en leenfietsen. En schoolkinderen hebben een plan om voedselverspilling tegen te gaan. Het platform is bedoeld om elkaar te inspireren en samen bouwen aan een klimaatneutrale stad.