het belang van blijven verbinden

Blijven verbinden is nog nooit zo belangrijk als het afgelopen jaar. We hebben als mens van nature behoefte aan verbinding, we willen ergens bij horen. We zijn gewend dit door fysiek samenkomen te creëren. Een goed gesprek, een lach naar elkaar, een hand op iemands schouder of een uitdagende discussie. In het tijdperk waar contant vooral online plaatsvindt, is goed voelbaar dat de verbinding steeds verder te zoeken is.

De kracht van fysieke ontmoetingen

Opeens wordt pijnlijk duidelijk hoe waardevol die tien minuten bij het koffiezetapparaat zijn. Hoeveel informatie je uitwisselt in de korte momenten tussen meetings door. Hoe gemakkelijk oplossingen worden bedacht als je met elkaar in één ruimte bent in plaats van achter een scherm elkaar ziet. Het belang van verbinden, echt bij elkaar komen en samenwerken is in deze tijden belangrijker dan ooit tevoren

Balans tussen online en offline verbinden

Online werken en verbinden op afstand hoeft natuurlijk niet meteen afgeschreven te worden. Deze tijd leert ons ook  dat het in veel gevallen een zeer efficiënte manier van werken is. Het is makkelijker om een moment te prikken dat iedereen ‘aanwezig’ kan zijn. Er worden een hoop uren bespaard op reistijd. En er is minder afleiding van collega’s en omgeving op het kantoor.

Wel is het zo dat online werken vooral erg doelgericht is en veel minder mensgericht. Het werkt doeltreffend, to do’s worden afgevinkt en agenda’s worden in een rap tempo doorgenomen. Alleen de echte menselijke verbinding valt weg. Dit zorgt er niet alleen voor dat een team zich minder verbonden voelt met elkaar. Het kan er ook voor zorgen dat de creativiteit eruit gaat omdat er weinig momenten zijn waarom er niet doelgericht wordt gewerkt. Ook is aangetoond dat prestaties eronder kunnen gaan leiden omdat werknemers zich minder verantwoordelijk voelen voor bepaalde taken. Dat gaat nu eenmaal makkelijker achter je thuiswerk bureau dan wanneer je verantwoordelijkheid aan elkaar moet afdragen op kantoor.

Verbinden op een externe locatie

Juist nu is het dus belangrijk om die offline verbinding te blijven creëren. De momenten zijn schaarser dus het is van belang om die momenten zo zinvol te gebruiken. Het gebruik van een externe vergaderlocatie kan een manier zijn om op veilige manier toch weer de verbinding aan te gaan. Geen afleiding van dagelijkse bezigheden op kantoor en even geen mailbox of telefoon die de focus verstoort. Een nieuwe locatie geeft letterlijk nieuwe impulsen en zorgt ervoor dat jullie als team weer fris kunnen nadenken. Daarnaast neemt de creativiteit, verantwoordelijkheid en het oplossend vermogen weer toe wanneer jullie als team in één ruimte aan de slag gaan.

geWoonboot maakt ruimte voor verbinding

Wij hebben het afgelopen jaar met eigen ogen gezien wat fysieke verbinding doet met een team. Waar het eerst de normaalste zaak van de wereld was, is het nu een zeer waardevolle toevoeging. Wij hopen dat jullie dat ook mogen gaan ervaren.

Er zijn vele mogelijkheden bij de geWoonboot om veilig en binnen de maatregelen samen te komen. Wij worden gezien als een niet openbare ruimte en dat maakt mogelijk dat je met maximaal 14 personen bij ons kunt samenkomen. Aan alle hygiëne maatregelen is gedacht en de stoelen kunnen op ruim 1.5 meter worden gezet. Zo is fysiek samenkomen weer mogelijk en is er echt ruimte voor verbinding!

Wij hopen jullie snel te mogen verwelkomen op de geWoonboot. Alle informatie staat hier op een rijtje en de mogelijkheid om een offerte op te vragen. Laten we snel in verbinding komen samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *