GeWoonboot gaat om voor krom

Samenwerking Kromkommer: GeWoonboot gaat om voor kromOnlangs zijn we de samenwerking aangegaan met Kromkommer. Deze sociale onderneming vindt het belachelijk dat niet al het groente en fruit ons bord bereikt, maar verspild worden, vanwege hun ‘looks’ of overproductie. Daar kunnen wij ons in vinden. GeWoonboot gaat om voor krom!

De komende tijd serveren we ‘kromme soepen’ van Kromkommer op de geWoonboot. Net zo lekker als andere soepen (of misschien wel lekkerder!) en daarnaast met een positieve, duurzame boodschap. Kromkommer maakt van krom het nieuwe recht en gaat zo voedselverspilling tegen. Dit sluit goed aan op hoe wij onze catering aanpakken.

Over Kromkommer

Wereldwijd wordt zo’n 30% van ons eten verspild, aldus Kromkommer. Terwijl er veel plekken in de wereld zijn waar mensen honger hebben. Groente en fruit maakt een groot deel uit van deze verspilling. Bijna de helft van deze gezonde en lekkere producten haalt ons bord niet. Ze belanden op de afvalberg, in het veevoer of worden omgezet tot biogas. Ze worden verspild omdat ze niet op tijd bij de consument of producent terecht komen. Maar ook bij de consument thuis verdwijnt groente en fruit in de prullenbak. Kromkommer zet zich in om de verspilling van kromme groente en fruit tegen te gaan en mensen anders te laten kijken naar de kwaliteit van groente en fruit.

Samenwerking

We zijn erg blij met de samenwerking met Kromkommer. Het tegengaan van voedselverspilling past bij onze duurzame bedrijfsvoering en natuurlijk, het goede voorbeeld geven. Wanneer ga jij om voor krom?