Na het succes en de leuke reacties over ons ons blog met duurzame cadeau tips vorig jaar hebben wij besloten dit jaar wederom onze favorieten met jullie delen, want hoe leuk is het nu om een cadeau te geven waarmee je ook bijdraagt aan een duurzame en/of sociale wereld. Lees hier onze #toffetopacht (in willekeurige volgorde) speciaal voor jullie samengesteld. Laat je inspireren en geef goed.

1 Geef frisse lucht met OGreen
Niet alle planten zijn luchtzuiverend, maar de planten van Clean Oxygen wel. Je geeft dus lekkere frisse lucht cadeau. Kies je voor de plant genaamd Clusia Princess dan geef je een extreem goede zuiveraar en is ook nog eens heel gemakkelijk. De meeste planten zuiveren maar 1m2 of 2m2, maar de Clusia Princess wel 30m2. Komt in een kartonnen potje welke je nog zou kunnen laten bedrukken.

2 Tony Chocolony
Al twaalf jaar maakt Tony Chocolony slaafvrije chocoladerepen en dat is een heel goede zaak én ze zijn echt leuk om te geven. Kies bijvoorbeeld voor een kadoosje met de drie limited edition repen. Puur cacaokoekje karamelof blond met gekarameliseerde pecannoten. Kijk in hun webshop bij limiteds en daar hebben ze ook kekke tassen.

3 Stojo pocket cup
Dit lijkt ons écht handig, de opvouwbare beker. Je kunt deze beker overal mee naar toe nemen en gebruiken wanneer je ‘m nodig hebt en compact opbergen als je koffie op is. Lekvrij en BPA-vrij. Wij vonden deze beker op webshop Ecomondo, waar overigens nog veel meer leuke cadeaus te verkrijgen zijn.

4 Hout van je stad
Hout van stadsbomen krijgen een tweede leven. Deze bomen zouden anders versnipperd worden, maar worden door Hout van je stad omgetoverd tot prachtige artikelen. Zoals stadsplanken, fijn voor in de keuken en voor de tapas. Bij Hout van je stad werken ze ook samen met Pantar. Pantar biedt werk en begeleiding aan ruim 3.000 inwoners van Amsterdam en Diemen.

5 Kookboek Circular Chefs
Leer klimaatvriendelijk koken. Het eerste kookboek van Instock was Instock Cooking en focuste vooral op minder verspillen, maar in dit boek gaan de schrijvers een stapje verder. Je leert op een nieuwe manier naar eten te kijken. En dat is hard nodig, want  een derde van alle klimaatbelasting komt door voedsel.Koken zonder concessies te doen aan de smaak. Denk aan vegan gerechten, groente van het seizoemn, mannetjesvlees, van schil tot pit en conserveren om niet te verspillen. Te koop via bol en Ako.

6 Bijenhotel
Kom in actie voor de wilde bij, want het gaat niet goed met de Nederlandse wilde bijen, de helft van de 358 soorten is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Het kleine bijenhotel in de webshop is geschikt voor tuin of balkon en op deze manier draag je een steentje bij aan de nest- en woongelegenheid van de wilde bijen.

7 Het toffe peren memoryspel
Het toffe peren memory spel brengt een ode aan de unieke groente en het eigenzinnige fruit. Niet alle komkommers zijn recht en peentjes hebben wel eens twee beentjes. Met dit project hopen ontwerpers Carina Hesper en Annette Behrens de beeldvorming aan te pakken en kinderen én volwassenen te informeren over onze groenten en fruit in de meest prachtige, unieke en gekke vormen.

8 Amsterdams pakketje
In een Amsterdams pakketje zitten lokale producten met een eigen verhaal. Producten gemaakt door Amsterdamse ondernemers met passie voor wat ze doen. Je steunt lokale ondernemers en de pakketten worden ook nog eens ingepakt door de sociale werkplaats. Denk aan Kesbeke zuur, pindakaas uit de Pindakaaswinkel, bieren gebrouwen in Amsterdam, worst van Brandt & Levie en noten van Jan Gotjé.  Niet alleen uit Amsterdam, ze maken nu ook lokale kerstpakketten in Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

Wil je meer weten over de geWoonboot? Lees dan hier meer over onze duurzame vergaderlocatie op het water.