Duurzame cadeau tips

duurzaam cadeau geven gewoonboot amsterdam

Zoek je nog een cadeau of kerstpakket? Paniek op kantoor? Voor veel bedrijven en organisaties is duurzaamheid een belangrijk thema. Wij zien veel verschillende leuke duurzame kerstcadeaus voorbij komen en daarbij komt dat duurzame cadeaus helemaal niet saai zijn, maar juist vaak erg origineel. Wat is er nou leuker dan een cadeau te kiezen dat bij je bedrijf past en aangezien er zoveel keuze is hebben wij een #toffetopzeven (in willekeurige volgorde) voor jullie samengesteld. Gewoon omdat we dat leuk vinden.

1. Kromkommer
Kromkommer zet zich in om voedselverspilling tegen te gaan en maken soepen van pukkelige pompoenen en kromme wortels die door hun ‘looks’ of overproductie niet op ons bord belanden. Voor de feestdagen is er in samenwerking met diverse partners een speciaal duurzaam kerstpakket samengesteld. Niet alleen jij wordt hier superblij van maar ook alle sociaal ondernemers, win, win, win dus.

2.  Waka Waka
Share the sun. WakaWaka biedt unieke gadgets zoals bijvoorbeeld de WakaWaka Power. Dit is een compacte oplader én (zak)lamp op zonne-energie. Laadt telefoons op én geeft tot wel 200 uur licht. Het mooiste is: WakaWaka stelt jaarlijks minimaal 10.000 WakaWaka’s beschikbaar voor hulpprojecten. Het resultaat: positieve impact van licht in ontwikkelingslanden over de hele wereld. Want licht opent deuren naar werk, studie en inkomen, elke dag weer.

3. Greenpeace
Wie vraagt er al jaren niks voor de feestdagen? Het meest gevraagde cadeau van Nederland is nu verkrijgbaar: NIKS en het is echt leuk om te geven, want je draagt bij aan het tegengaan van overbevissing en boren op de Noordpool. Een win/win-situatie voor zowel de schenker als de gelukkige ontvanger.

4. Waar
Bij WAAR heb je keuze uit een uitgebreid assortiment op het gebied van eten, koken, mode en wonen. Elk product heeft zijn eigen verhaal, maar je kan complete kerstpakketten bestellen. Wij zijn fan van de kokosnoot kaars en de notebooks van gemaakt van olifantenpoep. Zo krijg jij een goed gevoel en de maker een eerlijke kans!

5. Green Gift Box
Medewerkers willen graag verrast worden, maar vinden het toch ook vaak fijn om een eigen keuze te kunnen maken. Dat kan bij Green Gift Box, van tapasplank tot paraplu en extra leuk ze hebben ook cadeaus voor kinderen. Alleen maar cadeaus met een goed verhaal. Goed voor gever, ontvanger én maker.

6. Join the pipe
De droom van Join The Pipe is om iedereen, overal ter wereld, van schoon drinkwater te voorzien. Met de verkoop van watertappunten en navulbare kraanwaterflessen en met donaties financieren zij schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden. Kijk op hun website voor de chique Nairobi bottle. Luxueus, maar niet duur en je kan hier ook nog je bedrijfslogo op laten drukken.

7. Mandje Mokum
Geef een Mandje Mokum met authentieke Amsterdamse lekkernijen van bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen en hun producten met passie bereiden. Verras je medewerkers met Potverdorie Jam, Amsterdamse koggetjes en likeur genaamd Hemel op aarde van de bekende distilleerderij De Ooievaar.