Januari is van start en daarom vinden we het tijd voor een vooruitblik! We zetten onze samenwerkingsplannen, duurzame voornemens en andere kansen voor jullie op een rij. Lees in dit artikel alles over een nieuwe buiten vergaderlocatie, een unieke kans om jouw bedrijf te presenteren aan zakelijke relaties tijdens SAIL of over onze verhuizing naar Schoonschip.

 

Samenwerking met paviljoen Glas 

In 2020 gaat GeWoonboot een samenwerking aan met paviljoen Glas! En dat alles bij onze andere unieke vergaderlocatie: de Barones. En wat houdt zo’n paviljoen in? Op het grasveld tegenover de Barones komt een pop up te staan; van april 2020 tot oktober 2020.  En wat super leuk is: het paviljoen wordt ook een vergaderlocatie als onderdeel van geWoonboot. Daarnaast kun je bij Glas terecht om kennis op te doen over duurzaamheid. Ook kun je er heerlijk biologisch eten. Verder is het paviljoen openbaar: er is ook een barretje, met een terras, koffie drinken, waar je lekker buiten kunt zitten. Wij zeggen: laat die zomer maar komen! Wil je meer informatie over het paviljoen? Of ben je geïnteresseerd om te komen vergaderen of de kas af te huren voor jouw duurzame event? Neem contact op met [email protected]

 

Exclusieve actie tijdens SAIL 2020

In 2020 vindt van 12 tot en met 16 augustus het 5-jaarlijkse evenement SAIL Amsterdam plaats. Wil jij SAIL ook meemaken en de Tall Ships van dichtbij bewonderen vanuit een sloep met collega’s of zakenrelaties? Waar kun je dan beter starten en eindigen, dan op de voormalige scheepswerf NDSM?  Het mooie is, de geWoonboot ligt binnen het SAIL-gebied en is tijdens het evenement te boeken al thuisbasis. Kom met jouw zakenrelaties borrelen of vergaderen of geWoonboot met de levendigheid van het IJ op de achtergrond. Daarnaast hebben we speciaal arrangementen samengesteld voor een sloepvaart met lunch of borrel. Want vanaf de geWoonboot kun je een fantastische rondvaart maken over het IJ. Onze schipper vaart met maximaal 11 passagiers in een open sloep, tijdens het varen geniet je van een hapje en een drankje. Sluit de dag daarna af op de NDSM-werf, waar je kunt genieten van muziek en duurzame water innovaties. Heb je interesse en wil je meer informatie ontvangen over de arrangementen? Stuur dan even een mail naar [email protected].

 

Samen werken aan MeetUps

De geWoonboot heeft als missie om kennis over duurzaam, drijvend wonen en werken te delen en te verrijken. Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten met duurzame initiatieven, sprekers met expertise op het gebied van duurzaamheid, netwerkbijeenkomsten, sustainability colleges en rondleidingen op de geWoonboot o.a. in het technische hart in het ruim. Ook staan we open voor samenwerkingen met initiatieven uit de buurt. Wij kunnen jou in 2020 een podium voor jouw initiatief en elkaar in de communicatie versterken. Houd onze agenda in de gaten, meld je aan voor de nieuwsbrief of volg ons op Instagram, Facebook, Twitter of LinkedIn voor nieuwe activiteiten, tips en ander (on)geWoon duurzaam nieuws. Wil jij met ons samen werken aan een MeetUp? Mail naar [email protected].

 

 

geWoonboot 2.0 ligt bij Schoonschip 

Zoals je misschien eerder hebt gelezen zijn Jan en Joan in 2019 gestart met de bouw van geWoonboot 2.0. Met deze boot gaan ze een stap verder op het gebied van duurzaam bouwen dan bij geWoonboot 1.0. De plannen waren om de nieuwe geWoonboot 2.0 weer in te zetten als voorbeeldhuis, kenniscentrum duurzaamheid met een publieke functie en te gebruiken als vergaderlocatie op de NDSM-werf. De plannen verlopen alleen wat anders.

Want voor het afmeren van een nieuw gebouw op de NDSM werf moest een wijziging van de vergunning worden aangevraagd. Momenteel laat de gebiedsvisie op de NDSM nog op zich wachten. Daarom kon de nieuwe overeenkomst nog niet gemaakt worden, en is het nu niet haalbaar om geWoonboot 2.0 bij de NDSM werf af te meren. Vandaar dat geWoonboot 2.0 nu naar Schoonschip is verplaatst, en functioneert op dit moment als duurzame woning voor Jan en Joan. GeWoonboot 1.0 blijft voorlopig de vergaderlocatie op de NDSM-werf, totdat de visie vastgesteld is. Dan hopen ze weer een nog innovatievere stap in de toekomst te kunnen zetten en dit met het publiek te kunnen delen.