Soms vergeten we even stil te staan bij wat we allemaal mee maken en daarom leek het ons een goed idee om je mee te nemen langs de hoogtepunten van het afgelopen jaar. We blikken terug op een jaar waarin we een wel heel bijzondere review award wonnen,  samenwerkingen aangingen, ons team uitbreidden en de bouw van geWoonboot 2.0 startten. Lees je met ons mee?

1. Meeting Review Award
In juli 2019 mochten we weer een prijs in ontvangst nemen van Meeting Review: de tweede prijs van Provincie Award 2019. We wonnen in de categorie S (tot 25 personen) van de provincie Noord-Holland (uit meer dan 1400 meeting en event locaties!). Ook deze erkenning kreeg een prachtige plek op de boot.

We hebben nog lang genoten van de prolongatie,  2 x achter elkaar de 1e prijs winnen ( 2017 & 2018) is tegek. We kregen namelijk voor de 2e keer in 2018 de jury van Nationale Meeting Award op bezoek en hebben gewonnen. Daar zijn we echt nog steeds enorm trots op! Alle fans bedankt. 

 

2. Groenste Dag 
Op de geWoonboot sluiten we ons regelmatig aan bij events, die in het teken staan van duurzaamheid. Zo ook bij de Groenste Dag van Noord op zondag 6 oktober. Een event waarbij groene initiatieven én kunstenaars door heel Noord hun deuren open zetten. Op de dag werden workshops georganiseerd. Tijdens het programma op de geWoonboot kon je leren welke oplossingen er zijn voor het klimaatprobleem tijdens een inspiratiesessie van Sven Jense en aansluitend kon je gratis leren om planten te stekken met plantenguru Judith Baehner.

3. Vegan taart aan boord
Vegan taart aan boordDe geWoonboot heeft een groen hart (lees maar!). Dat is ook terug te vinden in onze catering. Met (h)eerlijk eten geven we onze gasten nieuwe energie. Zo serveert geWoonboot lunch van het inspirerende Restaurant Freud. Dit restaurant biedt mensen met een verslavingsachtergrond een opleiding en zinvol werk. Het Parool (ps) schreef er onlangs een mooi artikel over. Nieuw is dat we in 2019 ook de heerlijke vegan(100% plantaardige) taartjes van Sharp Sharp serveren, die we steeds vaker bestelden. onze catering is het afgelopen jaar in keuze uitgebreid, en nog lekker duurzaam ook.

 

4. Bouw geWoonboot 2.0 
In juli 2019 zijn we gestart met het bouwen van geWoonboot 2: Een innovatieve, circulaire, volledig biobased, energieproducerende futureproof woonboot. We hopen geWoonboot 2 eind dit jaar in gebruik te kunnen nemen als woning bij SchoonSchip.  De huidige geWoonboot blijft dan al een duurzaam voorbeeld in de stad Amsterdam. Zowel op de boot zelf als in de bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld met onze eigen energie- en watervoorziening en lokale, biologische en vegetarische catering. Volg het nieuws over de bouw van boot 2.0 hier.

5. Team uitbreiding
In oktober 2019 is Katja van der Zande, voormalig HR coördinator bij Triodos Bank gestart als Locatiehost / office manager. “Wat ik ontzettend gaaf vind om te zien is dat klanten bij ons op het water tijdens brainstormsessies tot inspirerende inzichten komen. Gasten delen vaak met me hoe het verre uitzicht en het kabbelen van het water helpen om op andere ideeën te komen. Wat me blij maakt is dat alles op de geWoonboot super goed is geregeld wat betreft service. We ontvangen de mensen met zorg, kopen de catering duurzaam en eerlijk in, en hebben alle ruimtes met zorg en aandacht ingericht. De gasten zijn dan ook altijd enthousiast over de servicegerichtheid.” Bekijk het hele geWoonboot team

 

6. Duitse Reportage 
De bouw van geWoonboot 2.0 trok in december 2019 de aandacht van de Duitse Astrid Frohloff.  Zij maakte een reportage over de vraag hoe je duurzaam en betaalbaar kunt wonen in Berlijn en hoe we dat hier in Nederland doen. Je kunt de reportage hier terug kijken en zie hoe onze Jan aan Astrid laat zien hoe we de muren van geWoonboot 2.0 vullen met kalkhennep.

 

  

Volgend Jaar
Wij kijken enorm uit naar 2020, waarin geWoonboot 2.0 naar SchoonSchip gaat, we verder gaan met duurzaam pionieren op geWoonboot 1.0, we nieuwe gasten aan boord verwelkomen voor vergaderingen, hei-dagen, brainstormsessies of voor één van onze specials. Heb je vragen over samenwerkingsmogelijkheden, een nieuwjaarsdiner of voor het boeken van één van onze ruimtes? Neem contact op met [email protected].