Bijzonder duurzaam water vergaderen op de GeWoonboot

 

Duurzaam vergaderen is voor ons heel gewoon, maar wij snappen dat dit nog niet voor iedereen zo is. Onze missie is om alle bedrijven aan boord  te inspireren te verduurzamen. Wij willen laten zien dat dit ook met kleine stapjes kan en dat je daar uiteindelijk een groot verschil mee kan maken. Of je nu al bezig bent met je eigen duurzame missie of hier de eerste stappen in wil gaan zetten, bij GeWoonboot ben je letterlijk aan het juiste adres.

 

Een verlengstuk van jouw duurzame missie
De GeWoonboot is meer dan een inspirerende vergaderlocatie op een bijzonder plek. Zie het als een verlengstuk van jouw duurzame missie. Want ook jouw bedrijf krijgt hiermee te maken,; nadenken over duurzaamheid en stappen zetten voor een futureproof onderneming. Dit proces kan soms behoorlijk ingewikkeld of overweldigend zijn, daarom willen wij die drempel verlagen. Door te kiezen voor een duurzame vergaderlocatie als de GeWoonboot zet je een eerste goede stap in de duurzame richting. Daarnaast kunnen ook jouw werknemers kennis maken met wat duurzaamheid kan inhouden, op een positieve manier.

 

Inspiratie in overvloed
Het idee van een dag vergaderen of werken op de GeWoonboot is dat er inspiratie is in overvloed. Natuurlijk is de plek fantastisch, op een boot bij de NDSM werf met wijds uitzicht over het Ij. Van binnen lekker licht en vol met groene planten. Een inspirerende omgeving is de eerste stap voor een productieve, inspirerende en creatieve dag.

Daarnaast is er ook inspiratie te vinden in duurzaamheid. Wie weet raak je op de GeWoonboot geïnspireerd en neem je iets duurzaams mee om te implementeren in je eigen bedrijf. Of is dit de plek waar je contact kunt leggen met andere gelijkgestemden. Wij verbinden mensen namelijk graag, aan andere enthousiaste ondernemers of experts. 

 

Een goed gevoel
Als ondernemer hebben jouw keuzes een grote impact, je kunt namelijk het voorbeeld zijn voor anderen. Dit kun je natuurlijk op een hele positieve manier inzetten. Niet alleen de juiste keuzes maken voor jezelf maar ook voor de wereld om je heen, dit geeft een goed gevoel. Dit goede gevoel willen wij je ook geven als je langskomt op de GeWoonboot. Door alleen al te kiezen voor een duurzame vergaderlocatie voor bijvoorbeeld een meeting of teamdag, zet je een eerste stap. Wat wij doen aan duurzaamheid voor en achter de schermen, dat delen we graag met je.

 

Duurzaamheid achter de schermen
De GeWoonboot is volledig ‘autarkisch’ dit betekent dat we helemaal zelfvoorzienend zijn in stroom en energie. Alle elementen waar we gebruik van kunnen maken in de omgeving, zoals de zon en natuurlijk het water, worden ingezet voor duurzame alternatieven. 

Onze stroom wekken we op met zonnepanelen en alle stroom wordt opgeslagen in accu’s. Deze kunnen via omvormers stroom leveren voor onze elektrische energiezuinige apparaten en zorgen voor licht. Ons water wordt onder andere verwarmd door zonnecollectoren. Daarnaast gebruiken we een warmtepomp voor de verwarming, aangestuurd door onze eigen opgewekte energie.
Op ons groene dak wordt regenwater opgevangen en gebruikt om het toilet door te spoelen. Dit water wordt weer opnieuw gezuiverd door filters met onder andere bamboe en bacteriën. Zo is de cirkel weer rond en besparen we 8 liter kostbaar drinkwater per spoelbeurt. Dat is al gauw 30-50 liter per dag per persoon. 

 

De gehele boot is sowieso bewust gebouwd met zoveel mogelijk duurzame materialen. Daarnaast is het een generatieproof boot. Welke veranderingen er ook komen, de boot heeft flexibele schuifwanden waardoor er vele mogelijkheden zijn en er niet verbouwd hoeft te worden.

 

Duurzaamheid door de dag heen

Als je bij ons binnen stapt kan het je bijna niet ontgaan: wij houden van groen. Lekker veel planten overal, wel biologische, van Sprinklr. Daarnaast proberen we onze inrichting ook op een duurzame manier te doen. Neem bijvoorbeeld onze stoelen, tweedehands van Neef Louis uit Amsterdam, die we opnieuw bekleed hebben met gerecycled wol. 

 

Alles is bij ons aanwezig voor een productieve en geïnspireerde dag. De meeste dingen die je ook vindt op een normale vergaderlocatie maar dan met een duurzaam tintje. Zo gebruiken wij waxpotloden ipv stiften en kun je schrijven op ons gerecycled papier. Laat je gebruikte flipovers vooral hangen aan het eind van de dag, want wij recyclen deze, discreet, weer tot notitieboekjes.

Voor een productieve dag is natuurlijk ook een voedzame bodem nodig. Hier zorgen wij graag voor, van ontbijt tot borrel, net wat past.. Een break met een vegan taartjes van SharpSharp met een havermelk cappuccino. Of een aan het eind van de dag een vegetarische bittergarnituur en een bijpassend biologisch biertje. Natuurlijk is er de hele dag door lekkere biologische koffie en thee. En is onze bar beschikbaar vol met biologisch fris, wijn en bier. Water halen we gewoon uit de kraan en bubbels maken we met een sodastream, wij hebben dat plastic helemaal niet nodig.

Wij werken ook graag samen met social duurzame bedrijven, onder andere voor het eten. Zo hebben we biologische koekjes van iambe, een bedrijf die dagbesteding aanbiedt voor mensen met een verstandelijke beperking. Of restaurant Freud die ex verslaafden een kans geven om opgeleid te worden in de keuken, waar dan weer heerlijk vegetarisch eten uit voort komt.


De cirkel is rond
Met alles wat wij doen, inkopen en aanbieden proberen wij na te denken hoe wij dit zo duurzaam mogelijk kunnen doen. De cirkel altijd weer rond te maken zogezegd. Wij hopen dit ook voor jou en jouw bedrijf te kunnen doen. Het verlengstuk zijn voor jou duurzame missie of een voedingsbodem voor alle toekomstige plannen. Door bij ons een dag te boeken voor een vergadering of teamdag weet je dat je onderdeel kunt zijn van deze cirkel. Een productieve dag op een bijzondere locatie waar je niet anders kan dan geïnspireerd raken. Niet alleen voor je eigen bedrijf maar ook om een steentje bij te dragen aan de mooie wereld om je heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *